BME | VIK | Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN

Nemzetközi szakmai konferencia az Energetikai Szakkollégium rendezésében

2022. július 15.

Idén 8. alkalommal, Egerben került megrendezésre az International Youth Conference on Energy elnevezésű konferencia az Energetikai Szakkollégium szervezésében. A konferencia fiatal kutatóknak biztosít lehetőséget kutatási területeik és eredményeik ismertetésére nemzetközi szinten. A konferencián való előadást követően a szerzők cikkei az IEEE Xplore-ban is megjelennek, amely a villamosmérnöki tudományok egyik legjelentősebb nemzetközi digitális platformja. A konferenciát a VET számos oktatója támogatta bírálói munkával, illetve Dr. Iváncsy Tamás szekcióelnöki felkérést is kapott.

A Villamos Energetika Tanszék hallgatói több szekcióban, számos előadással képviseltették magukat a konferencián. Az Operation of power lines szekcióban Gyergyádesz László, Kalmár Dávid, Rácz Levente és Szabó Dávid egy-egy előadásban mutatták be a kétrendszerű távvezetékeken fellépő indukált feszültség veszélyeit és a dinamikus távvezeték terhelhetőség területén elért eredményeiket. Az Electrostatics and dielectrics szekcióban Mo'Ath Mohammad Fayyad, Székely László, Angel Gabriel Asipuela Gonzalez, Szalai Merse és Pózmán Réka ismertette az elektrosztatikus porleválasztás, a kábeldiagnosztika és az electrospinning témakörökben elért eredményeiket. A Distribution network and smart grid szekcióban Táczi István, Hadar Ádám és Juhász Kristóf 4 előadásban mutatták be a kisfeszültségű hálózaton felmerülő kihívásokra – úgymint peer-to-peer villamosenergia piac, KiF eszközök élettartambecslése, lakossági fogyasztás előrejelzés, energiatárolás villamos autókkal – adható lehetséges válaszokat.  

Továbbá Dr. Cselkó Richárd, a Nagyfeszültségű Laboratórium helyettes vezetője az energetika területén elhelyezkedő fiatal szakembereket érintő kihívásokkal kapcsolatban tartott workshopot. 

IYCE